Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza attıkları için Mersin Üniversitesi’ndeki işlerine son verilen Mustafa Şener ve Yasemin Karaca ile haklarında soruşturma açılan diğer akademisyenlere destek için dayanışma etkinliği düzenledi.
Yenişehir Kültür Merkezi’ndeki etkinlik Enternasyonal marşı eşliğinde sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra, bildiriye imza atan Mersin Üniversitesi’nden akademisyenlerin isimleri tek tek okundu. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Yaşadığımız dönem faşizmin yükseldiği dönemdir. Tarihi günler yaşıyoruz, tarihin zalimlerle birlikte korkaklar ve direnenleri yazacağı zamanları yaşıyoruz. Bu dönem direnenlerin her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyaç duyduğu dönemdir. Bu dönem sokağı daha fazla kullanmaya ihtiyaç duyulan dönemdir. Bize zoru zoruna savaşı dayatan bir faşist diktatörlük karşısında barışı daha fazla örgütlenerek, daha fazla mücadele ederek göğüslememiz gerekiyor. Eğer göğüsleyemezsek çocuklarımız ve gençler açısından çok daha karanlık, çok daha kaotik bir ülke bizi bekler. Bugünden acilen yapılması gereken şey motivasyonumuzu yüksek tutmak, daha coşkulu mücadele etmek ve bu moral ve motivasyonla daha çok dayanışma içinde olmaktır. Bu gece aydın çıkışını gerçekleştiren arkadaşlarla dayanışma gecesi olduğu kadar katliamlarda yaşamını yitirenlerin aileleriyle, dostlarıyla, yoldaşlarıyla dayanışma gecesidir. Bu gece ayrıca Suruç’u, Ankara’yı, Cizre’yi, Silopi’yi anma gecesidir.”
Mersin Üniversitesi’ndeki işine son verilen akademisyenlerden Yardımcı Doç. Dr. Yasemin Karaca ve Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Şener de katılımcıları selamladı. Karaca, “Attığımız küçücük bir taş kurbağaları o kadar ürküttü ki… Ve biz bunu tarihe not olarak düştük” dedi. Şener ise, “Burada işten çıkarılan cam işçileri var. İşten çıkarmalar bütün toplumun yaşadığı bir süreç. Biz o kadar da özel bir yer teşkil etmiyoruz. Dün nasıl Can Dündarlar bırakıldıysa bizler de paşa paşa işlerimize geri döneceğiz, akademideki yerlerimizi kazanacağız” diye konuştu.
Dayanışma gecesi Ekmek ve Gül Kadın Korosu, Serdar Keskin, Mücahit Göker, Praksis Müzik Kollektifi ve Tolga Çandar konserleriyle devam edip, dayanışma mesajlarıyla sona erdi.
link: Marksist Tutum, Mersin’de Akademisyenlerle Dayanışma Gecesi, 28 Şubat 2016, https://marksist.net/node/4932
Suriyeli Çocukların Kaybolan Hayalleri ve Yaşamları
Barışa mı Yoksa Yezid’e mi Semah Döneceksiniz?