Kürt coğrafyasına yönelik kara harekâtının hazırlığının yapılmasının gündemde olduğu bir dönemde kadınlar barış taleplerini bir kez daha dillendirdiler. Daha önce sınırda kalkan olan kadınlar bu sefer de Ankara’da bir araya gelerek ölümlerin durmasını ve barış istediklerini haykırdılar.
Sloganlar Kürtçe ve Türkçe atıldı, din dil ayırt etmeksizin barış içinde kardeşçe yaşanacağını haykırdı kadınlar. Mitinge BDP’li kadın milletvekillerinden Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, Nursel Doğan ve Pervin Buldan’ın yanı sıra pek çok emek örgütünün kadın temsilcileri de destek verdi. Yapılan selamlamaların ardından barış mücadelesinde verilen kayıplar için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ise konuşmalar yapıldı. Mitingin açılış konuşmasını tertip komitesi adına İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu yaptı ve “Soframızdan ekmeğimizi çalan, bizleri işimizden, yerimizden, yurdumuzdan köyümüzden, evimizden, çocuklarımızdan eden savaş bitene kadar kadınlar olarak yürüyeceğiz” dedi.
Gültan Kışanak’tan sonra bir Barış Annesi de söz alarak operasyonların durdurulmasını ve barışın sağlanmasını istediklerini söyledi. Mitinge destek veren kurumların temsilcileri de Kürt sorununun müzakere ve diyalog yoluyla çözülmesi ve barış taleplerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Eylem yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
Kürt halkının barış talebine kulağını tıkayan devlet, onlarca insanın canına kıyarak savaşı sürdürmeye devam ediyor. Böylesi bir dönemde yani her gün Kürt coğrafyasında çatışmaların sürdüğü, ölümlerin olduğu, kara harekâtının gündemde olduğu, kitlesel tutuklamaların yaşandığı bugünlerde yükseltilen barış talebine işçiler olarak bizlerin de sesimizi katması büyük önem taşımaktadır. Özellikle ezen ulusun parçası olan Türk işçilerin yükselteceği destek çığlığı bugün itibariyle daha büyük bir anlam ifade etmektedir. Çünkü bizler biliyoruz ki başkasını ezen ulus hiçbir zaman özgür olamaz.
link: Ankara’dan MT okuru bir grup işçi, Kadınlar Barış İçin Ankara’da Buluştu, 19 Eylül 2011, https://marksist.net/node/2741
Emek Tadında Bir Dünya Kurmak İçin
Yemin Krizi ve Resmi İdeolojiye Tapınma Ayinleri