sınıf mücadelesinde Marksist Tutum sitesinde yayınlanmıştır (https://marksist.net)

Anasayfa > Katledilişinin Beşinci Yıldönümünde Hrant Dink Mersin’de Anıldı

Katledilişinin Beşinci Yıldönümünde Hrant Dink Mersin’de Anıldı

19 Ocak 2012

image001_17.jpg

Katledilişinin beşinci yıldönümünde, Hrant Dink, Mersin Emek ve Demokrasi Platformunun “Hrant İçin, Adalet İçin” sloganıyla gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla anıldı ve ölüm yıldönümünden iki gün önce verilen mahkeme kararı protesto edildi. “Türk, Kürt, Ermeni, Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Faşizme İnat Kardeşimsin Hrant”, “Susma Haykır Halklar Kardeştir”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından basın açıklamasına geçildi.

image002_7.jpg

Açıklamada, katledilişinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra davanın ölüm kadar soğuk bir kararla sona erdiğine, dava sürecinde yaşananların aslında kararın ne yönde çıkacağının bir göstergesi olduğuna dikkat çekildi. Mahkemenin bu kararıyla davanın kapatılmaya çalışıldığı ama Hrant Dink davasının kamuoyu vicdanında kapanmayan davalar kategorisine girdiği belirtildi. Bunun sistemin, düzenin işlediği bir cinayet olduğu ve sistemin yöneticilerinin ve savunucularının bu suçu örtbas etmeye çalıştıkları ifade edildi. Olayın bir mahkeme ve yargılama işi olmaktan çıkıp siyasi bir suça dönüştüğüne ve Mersin Emek Demokrasi Platformu bileşenleri ve ülke genelindeki emek ve demokrasi güçleri bu dava bitti demeden bu davanın bitmeyeceğine vurgu yapıldı.
Hrant Dink’i katledenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmaları için, eşit, özgür, demokratik bir ülke için mücadeleye devam edileceği vurgulanarak, basın açıklamasına sloganlar eşliğinde son verildi.

19 Ocak 2012
Hak ve Özgürlük Mücadelesi
Ulusal Sorun
Share

Kaynak URL:https://marksist.net/marksist-tutum/katledilisinin-besinci-yildonumunde-hrant-dink-mersinde-anildi?qt-diger_makaleler=2